Scroll to top
Podijeli

Mjesec redžeb – početak duhovnog procvata9. Marta 2019.

Mjesec redžeb – početak duhovnog procvata

 

Mjesec redžeb je početak duhovnog procvata i period uspostavljanja i obnove veze sa Gospodarom. Mjesec redžeb je novo razdoblje u uspostavljanju veze sa Gospodarom. Veza sa Stvoriteljem svih svjetova čovjeku može podariti najveću “količinu” topline i uzbuđenja. Trajni, postojani i duboki spokoj i užitak se može ostvariti samo uspostavom odnosa sa Gospodarom. Veza sa Njim čovjeka čini naklonjenim ka Njemu i stvara osjećaj duboke poniznosti. Takvo robovanje koje čovjek prihvata sa potpunim ponosom stvara osjećaj užitka u dubini duše.
Odnos sa Gospodarom može svakog trenutka da bude tako uzbudljiv i nov da se stječe dojam kao da otprije nije bilo nikakvog odnosa. Odnos sa Gospodarom je jedini odnos koji zauvijek ostaje nov i prijemčiv i svakog trenutka može biti čvršći i jači, a da nema nikakve negativne posljedice.
Milostivi Gospodar nam je u ovom duhovnom razdoblju dao priliku da učvrstimo i produbimo svoj odnos sa Njim i da postignemo nove “uspjehe” na tom polju.
Odvojimo vrijeme za uspostavljanje te veze, šaputajmo prisno sa Njim i tražimo od Njega svoje potrebe. Posvetimo se učenju Njegove knjige i razmišljajmo o tim riječima. Mi ćemo se jednog dana vratiti Njemu i zauvijek ostati kod Njega. Spremimo se za dan susreta sa Njim. On je milostiv i uopće nije nemoguće da prihvati roba u Svoju blizinu kroz jedan jednostavan razgovor i da mu priušti slast Svoje blizine.