Scroll to top
Podijeli

Najnoviji tihi zločin cionističkih okupatora5. Marta 2019.

Najnoviji tihi zločin cionističkih okupatora; postavljanje opasnih elektronskih uređaja u zatvorima

Cionistički režim, s namjerom razbolijevanja palestinskih zatvorenika postavlja po zatvorima uređaje sa jakim elektromagnetnim zračenjem.

El-Alem

Arapska organizacija za ljudska prava u Velikoj Britaniji objavila je: Izraelska kompanija za proizvodnju elektronskih uređaja, u izraelskim zatvorima instalira uređaje, posebno u zatvoru Nagbu, koji šire štetne elektromagnetne zrake i ugrožavaju zdravlje palestinskih zatvorenika.

Jedna kompanija u Tel Avivu 29. novembra 2018. godine uvezla je 40 opasnih aparata sa elektromagnetnim zračenjem iz Kine kako bi ih instalirala u izraelskim zatvorima, a navodi se da se ovi uređaji proizvode u jednoj od tvornica ove kompanije koja se nalazi u Kini; navodi Arapska organizacija za ljudska prava.

Prema dokazima koje je ova organizacija nabavila, objavila je da ovi aparati proizvode elektromagnetne valove od 2690 MHz koji su štetni za zdravlje palestinskih zatvorenika i koji su u suprotnosti sa principima i standardima Svjetske zdravstvene organizacije.

U izvještaju stoji da izraelska kompanija otvoreno govori o tome da i u Evropi također ima nekoliko fabrika koje proizvode elektronske uređaje za ometanje i za prisluškivanje telefonskih razgovora vojnih i državnih zvaničnika koje prodaju različitim zemljama zarad instaliranja u njihovim zatvorima.

U spomenutom izvještaju se dodaje da palestinski zatvorenici u zatvoru Nagba i drugim izraelskim zatvorima zahtijevaju uklanjanje ovih naprava jer osjećaju da zraci koje proizvode ugrožavaju njihovo zdravlje i imaju negativan utjecaj na njihovo fizičko stanje.

Vrtoglavica i bol u uhu spadaju u posljedice koje izaziva zračenje ovih uređaja, a također izazivaju smetnje u funkcijama radija i televizora i telefonskim razgovorima.

 

https://fa.alalamtv.net/news/4095496