Scroll to top
Podijeli

Fašizam očajnika iz Saff.ba13. Septembra 2019.

Fašizam očajnika iz Saff.ba

U ponedjeljak 10.09.2019., Face TV je emitovala emisiju pod nazivom Kad olovna tišina progovara: Sa izvora pitke vode, o tragediji na Kerbeli i masakru nad Poslanikovim, s.a.v.a., časnim Ehli bejtom, na čelu sa Imamom Husejnom, a.s.

Ova emisija je bila izuzetno plemeniti gest od Face TV-a da posveti barem 30 minuta događaju koji je uvijek bio a i sada je izvor inspiracije ljudskog napora za pravičnost i vladavinu pravde. Podsjetiti ljude na požrtvovanost onih koji su sačuvali ljudsko dostojanstvo, posebno u našem vremenu čija je glavna karakteristika materijalizam i surova nezasita pohlepa za novcem, jeste za svaku pohvalu.

Emisija je bila korektna i nije ulazila u detalje koji su, možda, predmet raznih tumačenja kod raznih škola mišljenja u islamu. Međutim, neki su se ipak našli prozvanim jer misle da su isključivo oni ovlašteni da dijele „istinu“, ili pak im smeta svaki spomen na Poslanikovu, s.a.v.a., porodicu.

Nikom nije potrebno predstavljati Saff.ba, već je dovoljno pročitati njihov očajnički komentar o emisiji Face TV-a, da bi se znalo ko su oni. Saff.ba u svom komentaru ukazuje na sljedeće:

  1. Face TV napravila još jedan ispad, a imaju ih toliko da su saffovci više navikli na njih! Ko je i šta je tu saff.ba da broji „ispade“ medijskih kuća? Je li Face TV treba od saffa tražiti dozvolu za svoje programe i emisije? Koji su to ostali ispadi Face TV-a? Da li bi saff.ba napala Face TV, da nije bila emisija o tragediji na Kerbeli, da je u tom terminu bila neka sapunica? Sigurno ne bi. Obzirom da saff.ba nije navela nijednu riječ o sadržaju emisije, to bi značilo da nije mogla naći nijednu primjedbu. Onda je vrlo jednostavno zaključiti da saffovcima smeta sam spomen Poslanikove, s.a.v.a., časne porodice, da ne mogu podnositi da se Jezid i ostali emevijski zločinci predstave ljudima u pravom svjetlu.

    Riječinik Saff.ba, riječnik kulture, profesionalnost i riječnik ljubavi i mira!

  2. „Propagira šijsku stranu istine o ubistvu hazreti Husejna“! Postavlja se pitanje koja je to „šijska strana istine o ubistvu hazreti Husejna? Što niste konkretno naveli šta je tu šijsko? Istina je jedna i nije ni relativna. Ono što se desilo na Kerbeli je činjenica, bez tumačenja ili analiza. I ono što je rečeno u emisiji je konkretno, šta je tu sporno? Obzirom da ništa konkretno nije spomenuto opet dolazimo do istog zaključka. Saffovcima smeta spomen na Imama Husejna i Poslanikovu porodicu. Jasno je kome smeta spomen na Poslanikovu porodicu!
  3. „…međutim, glavni tumač „istine“ o stradanju hazreti Husejna je srbijanski muzičar iz Vranja Goran Arsić“! Ovdje saffovci pokazuju svoju očajničku fašistoidnost. Igranje na nacionalno-vjersku kartu nije samo pokazatelj očajničkog pokušaja pridobijanja pažnje neupućenih pojedinaca, već je odraz ukorijenjenog fašizma koji istinu i neistinu, dobro i zlo, ispravno i neispravno dijeli na rasnim, nacionalnim, etničkim, geografskim ili vjerskim osnovama. Već godinama na Bliskom istoku, istomišljenici saffovaca ubijaju na istim osnovama, a ne zaboravljamo da je saff.ba bila i još je uvijek medijski ogranak poznatih grupacija kao što su Nusra i slično. Saff u svom očajničkom pokušaju prezirući jednog uvaženog intelektualca, lažno ga predstavlja ne bi li uspjeli umanjiti vrijednost njegovih izjava. Uvaženi Goran Arsić nije muzičar kako ga Saff predstavlja, iako je biti muzičar samo po sebi čast, već je bivši izuzetno učen pravoslavni svećenik, visoko obrazovan, poznavalac više stranih jezika kao što su grčki, ruski, engleski i jedan je od najboljih poznavalaca istočnjačkih religijskih, posebno budističkih učenja pored islamskih. Pored dvije knjige, on je autor velikog broja tekstova o književnosti, jeziku, duhovnosti i muzici i nadaren je suptilnim umjetničkim umijećima, a muzika je samo jedna od njih. Prema tome, izjava uvaženog Gorana Arsića o Imamu Husejnu, a.s., i njegovom časnom pokretu je od vrlo velikog značaja. Uvaženi Arsić se oslobodio od svih vještačkih okova koji sputavaju zdravo shvatanje i stizanje do istine i lično je sve provjerio, te svoje ubjeđenje izgradio na višegodišnjim studijama. Mišljenje jednog slobodnog čovjeka vrijednije je od kompletnog znanja svih petrodolarskih sektaša iz čijih usta se čuje samo miris nafte. Nisu džaba saffovci između svih stvari u emisiji nasrnuli samo na njega. U ovom kontekstu Saff.ba dodaje: „Od svih doktora islama iz Bosne i Hercegovine, Face TV je dao priliku jednom muzičaru iz Vranja…“ Postavljamo pitanje: ko su ti „doktori islama“? Mislite li na petrodolarske doktore koji su svojim tumačenjem islama obmanuli više stotina neupućenih bosanskohercegovačkih mladića i poslali ih na ratišta u Siriju i Iraku? Predstavljanje događaja Ašure kao jednog historijskog događaja prije svega zahtjeva nepristrasnost i nesektaštvo, umjesto doktorata stečenih u petrodolarskim državama, a u tom pravcu jedini koji bi mogao dati neutralan opis o događaju na Kerbeli je neko poput Gorana Arsića a ne neko od katarskih ili saudijskih plaćenika.
  4. „Face TV koristio izvore … Riječ je o šijskim web stranicama koje na veoma ekstreman način šire mržnju prema svima onima koji nisu šije“! Opet nema ništa konkretno, već Face TV koristio izvore koji… Je li sadržaj emisije na Face TV ekstreman? Je li širi mržnju prema nekom? Ko širi mržnju prema nekom? Ima li ijedan medij poput Saff.ba u BiH u širenju mržnje prema nevehabijama? Ima li ijedan medij u BiH da sve živo tumači zlonamjerno kao što to radi Saff? Dovoljan je samo ovaj tekst o spomenutoj emisiji koja je bila krajnje korektna, da znamo ko je Saff.
  5. Saffovci su do te mjere opsjednuti mržnjom prema šijama da odavno ne mogu ništa normalno sagledati o šijama i šiizmu. Sektaštvo ih je zaslijepilo i oni jednostavno, ne samo da ne mogu stvari drugačije gledati, već i svakog drugog smatraju takvim misleći da je svako sektaš poput njih samih. Iskreno, iako je kod saffovaca mržnja prema šijama najizrazitija, ali ni drugi nisu pošteđeni toga. Sataniziranje, ismijavanje, ruganje, grđenje, tekfirenje i etiketiranje su prisutni skoro u svim naslovima tekstova na saff.ba prema tome, saffovci bi bili posljednji na svijetu koji bi govorili o širenju mira, međusobnom poštivanju, suživotu…

Na kraju bismo poručili saffovcima da: a) kao što kroz više od 13 stoljeća vaši prvaci počevši od Jezida pa do saudijskog kralja i katarskog emira sa svim svojim milijardama, dvorskim šejhovima poput Kardavija, nasibijama poput Ibn Tejmije i Muhammeda ibn Abdulvehhaba, nisu uspjeli utrnuti spomen na Ehli bejt, a.s., posebno na Imama Alija, a.s., i Imama Husejna, a.s., vi ste daleko niži od toga da možete to postići. b) Ne pokušavajte sebe predstaviti kao da ste od Boga ovlašteni za Njegovu vjeru, niti kao predstavnicima muslimana u BiH. Muslimani u BiH vole Ehli bejt, a.s., i uvijek su ih voljeli.

Sveštenik Arsić: Licemerje crkve

Povezani članci