USA nastoji uspostaviti potpunu normalizaciju odnosa između cionističke tvorevine i arapskih država

Share

USA nastoji uspostaviti potpunu normalizaciju odnosa između cionističke tvorevine i arapskih država

Cionistički, arapski i američki izvori su potvrdili za “izraelski” tv kanal 13, da se Bijela kuća obratila Emiratima, Bahreinu, Omanu i Maroku, a to su države koje nemaju diplomatski odnos sa “Izraelom”, da ih podstiče da dogovore stanje “neratovanja” sa “Izraelom”!

Komentator političkih pitanja na spomenutom kanalu Barac Rapid je prenio iz tih izvora da bi ugovori o stanju neratovanja bili prelazni otvoreni korak na putu potpunog normaliziranja odnosa između “Izraela” i arapskih država koji će biti više od sadašnjih tajnih odnosa, a manji od “mirovnih sporazuma” i uspostavljanja potpunog odnosa, kako ovaj cionist tvrdi.

Po tim izvorima, prošle sedmice se sastala zamjenica savjetnika američke nacionalne sigurnosti u Bijeloj kući Victoria Coates sa ambasadorima spomenutih arapskih država u Washingtonu i iznijela im ovu inicijativu te izrazila želju da čuje njihovo mišljenje. Ambasadori su u odgovoru rekli da će prenjeti poruku svojim čelnicima i u najkraćem roku joj dostaviti odgovor.

U dva prethodna dana vođeni su razgovori o ovoj temi u Bijeloj kući u kojima su učestvovali američka ekipa, “izraelska” delegacija, predstavnici iz nacionalne sigurnosti, ministarstva odbrane i ministarstva pravde.

Po istim izvorima susret Coatese sa arapskim ambasadorima pokazuje da je Trumpova administracija prihvatila i podržala inicijativu “izraelskog” ministra vanjskih poslova Izraela Katza po ovom pitanju.

Visoki zvaničnik iz Bijele kuće nije odbacio ove detalje rekavši u izjavi za kanal 13: “USA pozdravlja širenje odnosa između naših saveznika na Bliskom Istoku, ali ne bih otkrivao tajne političke pregovore i ne bismo ih u ovoj etapi iznosili u javnost.”

https://www.alahednews.com.lb/article.php?id=13757&cid=116

  • 4 Decembra, 2019