Scroll to top
Podijeli

“Izrael” širi narkomaniju među Palestincima2. Aprila 2019.

“Izrael” širi narkomaniju među Palestincima

Palestinski inžinjer Halil Tufekdži je otrkio Al-Mayadeen netu da “izraelska” vlast podstiče na širenje droge među palestinskom omladinom u Kudsu (Jurasalemu) i pomaže svakom narkomanu mjesečno u iznosu od hiljadu američkih dolara putem jedne izraelske osiguravajuće kuće, nakon što se utvrdi da je osoba narkoman.

Ovaj inžinjer je ukazao na to da “Izrael” spriječava liječenje narkomana i stvar je stigla dotle da više ne postoje centri za liječenje jer su uglavnom zatvoreni od strane okupatora. On je spomenuo da je postojao veliki centar za liječenje u En-Nebi Musa koji je radio na liječenju narkomana, ali je vojnom odredbom zatvoren sa ciljem da se što veći broj palestinske omladine navuče na drogu. On je naveo da postoji više od 20 narkomana u istočnom Kudsu gdje živi oko 320 ljudi.

Palestinski inžinjer Halil Tufekdži, stručnjak za mape i koloniziranje u Bejtu-š-šerk u okupiranom Kudsu, također je rekao da je ono što se dešava u Kudsu rezultat stajanja USD-a uz “Izrael” i slabost Arapa, dodajući da su na cijeloj zemlji koju je “Izrael” ranije silom osvojio u Kudsu izgrađeni objekti pod raznim izgovorima u okviru “izraelskih” planova i koriste se radi proširenja postojećih kolonija i instaliranja novih doseljeničkih ili radi otvaranja zaobilaznih puteva.

Palestinski inžinjer je izjavio da je u Kudsu ostalo svega 13% arapske zemlje, a ostalo je sve uzurpirano. Čak je i ovih 13% u opasnosti da bude oduzeto.

http://www.almayadeen.net/news/politics/942986

Povezani članci