Scroll to top
Podijeli

Šehid Kudsa6. Januara 2020.

Šehid Kudsa

Ismail Henieh, šef političkog ureda pokreta Hamas, rekao je u govoru na dženazi generala šehida Kasima Sulejmanija u Teheranu:

Došli smo u Iran da izrazimo sućut povodom šehadeta velikog generala hadži Kasima Sulejmanija lideru islamske revolucije imamu Hameneiju, vlastima i narodu Islamske Republike Iran.

Došli smo ovdje da zvog ove cionističke i američke zavjere izrazimo sućut porodici šehida Sulejmanija, njegovoj djeci i rodbini.

Ovdje smo danas da izrazimo naša iskrena osjećanja prema voljenom bratu i šehidu, zapovjedniku koji je na putu Palestine i otpora uložio veliko samopožrtvovanje, sve dok Otpor nije stigao dovdje i to je bilo povodom jačanja snaga Otpora.

Dajemo do znanja da ovaj brutalni zločin koji su počinili amerikanci pokazuje njihovu zločinačku  narav koja se provodi po blagodarnoj zemlji Palestini. Upravo taj zločinački duh koji je jučer rezultirao atentatom i šehadetom generala Sulejmanija, daje pokriće cionističkom režimu da teroriziraju palestinske komadante. Ovaj zločin zaslužuje da bude osuđen od strane cijelog svijeta a da njegovi počinioci budu kažnjeni.

Naglašavam da linija otpora na palestinskoj teritoriji u suočavanju sa izraelskim zavjerama i američkom hegemonijom u regiji nikada neće biti poražena i uvijek će ostati čvrsto na liniji otpora sve dok s Božijom pomoću ne protjeramo okupatore iz naše zemlje.

Dajem do znanja da će se projekat otpora na palestinskom teritoriju nastaviti i neće oslabiti ili se povući i ova ubistva će samo učiniti našu upornost jačom i uz Božiju pomoć ovaj put nastavljamo sve do oslobađanja Kudsa, Palestine i oslobađanja volje naroda regije.

Na kraju svog govora i na ovom velikom skupu, izjvaljujem da je šehid general Sulejmani, koji je cijeli život proveo podržavajući Palestinu, a bio je na čelu snaga Kudsa, izjavljujem da je ovaj veliki zapovjednik, šehid Kudsa, on je šehid Kudsa, on je šehid Kudsa. Dajem do znanja da će Otpor koji je izvojevao one pobjede u Libanu i Gazzi, uz Božiju pomoć pobijediti i u borbi protiv cionista.

Post a Comment

Povezani članci