Razlog atentata

Share

Cionisti ubili Behaa Ebu-l-Ata

Razni cionistički mediji tvrde da je visoki zapovjednik Pokreta Islamskog džihada, koji je jutros ubijen u Gazi, bio nadzorni organ u izradi dalekomentih raketa i drugog oružja.

Cionistički avioni su jutros (utorak) gađali kuću Beha Ebu-l-Ata'a jednog od zapovjednika vojnog krila  islamskog džihada, Seraja El-Kuds (El-Kuds brigadi), ubili su njega i njegovu suprugu.

Dnevni list Arabi 21 u izvještaju navodi u posljednje vrijeme u cionističkim analizama se dosta nailazi na ime Beha Ebu-l-‘Ata, u nekim od izvještaja nailazi se i na prijetnje da će biti izvršen atentat na njega i kao i na upozorenja na adresu Islamskog džihada.

U nastavku ovog izvještaja stoji: List Jerusalem post objavio je prije nekoliko dana izvještaj pod nazivom Najopasnije ličnosti za Izrael: Nasrullah, Sulejmani i Ebu El-‘Ata.

Pa se navodi da je Ebu El-Ata jedan od visokih  zapovjednika na Zapadnoj obali Gazze, a cionistički vojni zvaničnici su kazali da je on učestvovao u planovima izvođenja napada na Izrael, u izradi oružja, poboljšanju dometa dalekometnih raketa, i da vojni obavještajni krugovi izraela na njega gledaju kao na faktor nemira.

Jerusalem post u nastavku tvrdi: U izraelskoj vojsci se govori da je u aprilu prošle godine on dao zapovijest da se ispale rakete na jug Izraela.

Da bi zaključili: Na kraju osvetit ćemo se Islamskom džihadu i Ebu-l-Atau.

Cionistički list Israel Hume također iznosi tvrdnje da cionističke procjene pokazuju da je Ebu-l-Ata odgovoran za nemire, ali nisu dovodili u pitanje njegove razloge ispaljivanja raketa u pravcu okupirane Palestine.

Kanal 2 cionističke televizije je naveo Ebu-l-Ata je isti onaj čovjek koji je naredio ispaljivanje na južna naselja – na granici sa Gazom – i Amerika ga je stavila na listu sankcionisanih.

Tel Avivi je otprije proglasio da je Pokret Islamski džihad odgovoran za ispaljivanje raketa na okupiranu Palestinu zaprijetivši atentatom njihovim čelnicima.

  • 12 Novembra, 2019