Upozorenje agresorima

Share

Nastavak napada na Jemen za sobom povlači gorke posljedice

Obraćajući se saudijskom režimu Sejjid Abdu-l-Melik El-Husi rekao je da okončaju sa napadima i opsadom na Jemen, jer nastavak napada saudijske koalicije mogao bi imati ozbiljne posljedice za agresore.

Sejjid Abdu-l-Melik El-Husi, lider pokreta Ensarullah u Jemenu kaže: Jemenci neće odstupiti sa svog puta borbe za slobodu koji vodi do potpune nezavisnosti.

Pozivam jemenski narod da u pristupu svojim problemima budu oprezni da se ne bi stvarao jaz poput onog kojeg neprijatelji stvaraju u Iraku, koji bi se mogao zloupotrebiti.

Savjetujem agresore da zaustave svoje napade i opsadu Jemena.

U slučaju da Izrael učini bilo kakvu glupost protiv jemenskog naroda, narod neće oklijevati u proglašenju džihada protiv njih.

Posvećenost našeg naroda bratskom odnosu sa drugim muslimanskim narodima je naš principjelni stav koji se temelji na vjerovanju i kao takav se ne može zanemariti.

Naš stav glede neprijateljstva prema Izraelu, kao opresorskom režimu, je principjelan, human i moralan i temelji se na vjerskoj privrženosti.

Radost i zadovoljstvo Amerike i Izraela s dešavanjima u Iraku i Libanu odražavaju njihov stav o tom problemu.

Bio je izričit kada je rekao: Oni koji nastoje u tome da nastave rat protiv Jemena i produže njegovu opsadu s namjerom kapitulacije ovog naroda, trude se postići nešto što je nemoguće, rezultat takvog posla je gubitak.

Pozivam vladu da se više zalaže u smjeru postizanja veće pravde i sigurnosti i za poboljšanje uvjeta u zatvorima i rješavanju problema koje imaju zatvorenici.

Pružamo bratsku ruku pomirenja islamskom ummetu, a oni koji su prema nama neprijateljski raspoloženi sami su odgovorni za pogrešan put i svoju nepravednu odluku.

 

https://fa.alalamtv.net/news/4546146

 

  • 10 Novembra, 2019