Operacija Nasrun minallah

Share

Operacija Nasrun minallah

Glasnogovornik jemenskih oružanih snaga general Jahja Seri’ je izvijestio o vojnoj operaciji “Nasrun minallah” u području Nedžran rekavši da je ovo najveća operacija uvlačenja neprijateljskih snaga u zamku od početka agresije koja je trajala nekoliko mjeseci.

General Seri’ je dodao da su u ovoj operaciji potpuno uništene tri brigade neprijateljskih snaga i da su zaplijenjene stotine vojnih vozila i oklopnih transportera.

Dodao je da je zarobljeno više hiljada neprijateljskih vojnika, među kojima je veliki broj komandanata, oficira i vojnika saudijske vojske, objašnjavajući da nakon samo 72 sata od početka akcije jemenske snage su zatvorile obruč oko tri plaćeničke brigade i jedne cijele jedinice saudijskih vojnika.

General Seri’ je naglasio da su opkoljene snage u potpunosti uništene i njihovi pripadnici su zarobljeni a više stotina kilometara teritorije je oslobođeno.

Glasnogovornik jemenskih oružanih snaga je izjavio da se u skladu sa uputama glavne komande sa svim zarobljenicima postupalo po vjerskim normama i izvornim jemenskim običajima i da su poduzete sve mjere da zarobljenici budu zaštićeni od zračnih napada neprijatelja koji su ih pokušali bombardovati.

Jahja Seri’ je naglasio da će u narednim danima objaviti detaljnije podatke o ovoj operaciji.

https://www.alahednews.com.lb/article.php?id=11397&cid=123

  • 28 Septembra, 2019