Poruka lidera revolucije palestinskom narodu povodom pobjede Otpora u 12-o dnevnom ratu sa cionističkim režimom

Share

Poruka lidera revolucije palestinskom narodu povodom pobjede Otpora u 12-o dnevnom ratu sa cionističkim režimom

S imenom Allaha Svemilosnog Milostivog

Nek je mir sa snažnim i obespravljenim Palestincima, nek je mir sa hrabrim i odvažnim Palestniskim mladićima, nek je mir sa hrabrom i nepobjedivom Gazzom, nek je mir sa Hamasom i Džihadom i svim ratnim i političkim skupinama Palestine.

Zahvaljujem Svevišnjem i Svemoćnom Allahu zbog pomoći i časti koju je dao palestinskim borcima, i molim Uzvišenog da spusti mir i spokoj na srca onih koji su dali šehide, i potpuno ozdravljenje svima koji su povrjeđeni, i čestitam pobjedu nad zločinačkim cionističkim režimom.

Ispit u ovih nekoliko dana učinio je palestinski narod ponositim. Divlji i grabežljivi neprijatelj je dobro razlučio činjenicu da nema snage ustrajati pred jedinstvenim ustankom Palestine.

Ispit saradnje Kudsa, Zapadne obale, Gazze, područja 48 i logora, pokazao je budući način djelovanja Palestinaca.

U ovih 12 dana, tiranski režim, počinio je ogroman zločin, najviše u Gazzi i praktično je dokazao da je zbog nemoći da se suprotstavi ujedinjenom ustanku Palestine, pribjegao onako prezrenom i luđačkom činu, da je protiv sebe i zapadnih zemalja koje ih podržavaju posebno SAD-a okrenuo javno mnijenje cijelog svijeta.

Nastavak zločina i traženje obustavljanja vatre, obje ove stvari su poraz cionista. Bili su prisiljeni prihvatiti poraz.

Prezreni režim će biti slabiji i od ovog. Spremnost palestinske mladeži, i pokazana snaga vrijednih borbenih grupacija, i multiplicirana kontinuirana snaga, iz dana u dan će Palestinu činiti moćnijom, a prezrenog neprijatelja iz dana u dan jadnijim i nemoćnijim.

Vrijeme početka i zaustavljanja sukoba zavisi od uviđanja borbenih i političkih velikana Palestine, ali, spremnost i moćno prisustvo na terenu, nikada nema mjesta za odmor.

Iskustvo “šejh Džarah” u istrajavanju pred siljenjem režima i plaćeničkih stanovnika naselja, mora biti stalni recept postupanja odvažnih palestinaca.

Šaljemo naše pozdrave vitezima “šejh Džeraha”.

Cio islamski svijet bez izuzetka je odgovoran i ima vjersku obavezu glede palestinskog pitanja. Politički um i iskustvo upravljanja potvrđuju i naglašavaju ovu šerijatsku presudu.

Muslimanske vlade moraju iskreno stupiti na platformu pružanja podrške palestinskom narodu, bilo kada je riječ o vojnom jačanju, bilo u materijalnoj podršci, koja je danas potrebnija više nego li ranije, bilo kada je riječ o obnavljanju infrastrukture i ruševina u Gazzi.

Briga i stupanje u akciju od strane naroda, to je podrška ovom vjerskom i političkom zahtjevu. Muslimanski narodi od svojih vlasti moraju tražiti da obave ovu dužnost, a i sami narodi u mjeri svojih mogućnosti su obavezni pružiti materijalnu i političku potporu.

Sljedeća važna obaveza, jeste rad na kažnjavanju zločina terorističkih i okrutnih cionističkih vlasti. Svaka budna savjest potvrđuje da 12 dana groznih zločina nemilosrdnog ubijanja palestinske djece i žena ne smije proći nekažnjeno.

Svi zločinački aktori ovog režima i Netanjahu moraju biti procesuirani od strane međunarodnih i nezavisnih sudova i da budu kažnjeni. A ovo će se uz Božiju pomoć i snagu dogoditi. A Allah čini šta hoće.

 

Petak, 9. ševval, 1442

  1. ordibehešt, 1400.
  2. maj 2021.

Sejjdi Ali Hamenei

 

 

 

  • 22 Maja, 2021