Pravi put

Share

I tako sam krenuo pravim putem

I tako sam krenuo pravim putem

I tako sam krenuo pravim putem

Obraduj robove Moje koji govor slušaju, pa slijede ono što je bolje u njemu; to su oni koje je Allah na Pravi put uputio, i oni baš pameti imaju. Ez-Zumer, 17-18.

Knjiga I tako sam krenuo pravim putem, spada u red vrijednih, svima razumljivih, pitkih i korisnih knjiga. Cijenjeni autor je pokušao da na jednostavan način predstavi većinu spornih pitanja između šiija i sunija kako bi pripremio teren za ispravno razmišljanje i iznalaženje razlike između ispravnog i neispravnog. Do kakvog zaključka će čitalac knjige doći to je sekundarno pitanje.

Knjiga je više puta prevođena i objavljena na bosanskom jeziku. Uz svu vrijednost dosadašnjih radova, ponekad je bilo i nedostataka. Prijevod knjige je nanovo pažljivo revidiran, s pokušajem da se otklone svi nedostaci. Pogotovo što je posljednjih godina uz mišljenje uvaženog autora, knjigu preuredila grupa stručnjaka dodajući joj ispravke i komentare. Revizija je zasnovana na novom izdanju, dodat je značajan broj fusnota sa objašnjenjima, a svi izvori poput Buharijeve zbirke hadisa, Muslimove zbirke hadisa, Tirmizijin sunen… usaglašeni su sa izdanjima koji postoje na bosanskom jeziku.

Ovdje možeš čitati klikni

  • 24 Maja, 2024