Saopćenje jemenskih oružanih snaga

Share

Saopćenje jemenskih oružanih snaga

U ime Allaha Svemilosnog Samilosnog

Saopćenje jemenskih oružanih snaga

Rekao je Svevišnji Allah: Pa onog ko napadne vas, tad napadnite i vi njega, na način kao što je on napao vas. (El-Bekare, 194)

Uz Božiju milost, zračne snage su danas ujutro izvršile veliku ofanzivnu operaciju sa deset dronova čije mete su bile dvije refinerije Bekik i Hurejs koje pripadaju kompaniji Aramco u istočnom području, udarac je bio precizan i direktan. Ova akcija je nazvana “Inhibitor broj dva”

Akcija ulazi u okvir našeg legalnog i prirodnog prava na odgovor zločinima agresora i njegovoj opsadi naše zemlje od prije pet godina.

Ova akcija se smatra jednom od najvećih operacija koje su izvršile naše snage u dubini saudijske teritorije i izvedena je nakon preciznog obavještajnog rada, prethodnog praćenja i uz pomoć časnih i slobodoljubivih ljudi iz unutrašnjosti Saudije.

Saudijskom režimu obećavamo da će naše sljedeće operacije zahvatiti sve veće i veće prostore i bit će bolnije od dosadašnjih, ukoliko oni nastave svoju agresiju i opsadu.

Ponavljamo da se opseg naših ciljeva širi i pred saudijskim režimom nema drugog rješenja do li obustavljanja agresije i opsade naše zemlje.

Izdato od jemenskih oružanih snaga.

Sana

14. muharem 1141. po hidžri

14. septembar 2019.

Američka NASA objavila snimak velike količine dima sa mjesta događaja:

  • 14 Septembra, 2019