Erdogan ne blefira!

Share

Erdogan ne blefira!

Tako govore njegovi vrli ljubitelji, a i plaćenici.

On, potpuno siguran i s ponosom kaže da je ubio 2500 sirijskih vojnika! On je izbrojao 2500 ubijenih sirijskih vojnika. Naravno taj broj bi trebao biti mimo ubijenih sirijskih vojnika od strane Erdoganovog saveznika Ebu Muhammeda El-Džulanija, vođe Džebhetu-n-nusre.

Mi ne znamo koliki je broj šehida u redovima sirijske arapske vojske i njenih saveznika, ali ono što je sigurno jeste da Erdogan laže i obmanjuje turski narod zbog velikog broja poginulih turaka, kao agresora i okupatora. On ni moralno ni pravno, nikad ne može opravdati gubitak tolikog broja turskih vojnika.

Turci su muslimani kao i Sirijci, oni su susjedi, stoljećima su zajedno živjeli i međusobno se poštovali.

Turska delegacija ispod slike slavne ruske imperatorke Katarine Velike koja je više puta porazila Osmanlije

Zašto je Erdogan ponosan što je ubio 2500 sirijskih vojnika? Je li ubiti čovjeka djelo kojim se treba ponositi? Da li se ijedan normalan čovjek raduje ubijanju ljudskog bića? Ako to bude shvatljivo kod običnog naroda, može li biti opravdano kod „lidera“ koji sebe smatra sultanom i halifom muslimana? Zar ti vojnici nemaju roditelje, rodbinu, prijatelje i komšije? Hoće li ponos ubijanjem tih vojnika, donijeti mir i poštovanje dvama susjednim narodima? S druge strane, jesu li Sirijci, konkretno je li se Baššar El-Asad ponosio ubijanjem velikog broja turskih vojnika, iako su ti jadni vojnici bili agresori i okupatori, i ratovali rame uz rame sa najkrvoločnijim međunarodnim teroristima? Može li iko uporediti plemenitost i moral Baššara El-Asada sa Erdoganom?

U povratku iz Moskva, Erdogan je izjavio da je Turska izgubila stotine vojnike. To je istina. Desetine leševa jadnih turskih vojnika su u rukama sirijskih vlasti, pored stotina drugih koji su evakuirani. Svakom muslimanu je žao što su ubijeni ti vojnici. Erdogan blefira i obmanjuje turski narod da je ubio 2500 sirijskih vojnika, da bi opravdao gubitak više stotina turskih vojnika. On prije nego što pokuša opravdati gubitak Turaka, treba opravdati ubijanje „2500“ sirijskih vojnika. Zašto je pobio 2500 sirijskih vojnika? Ko mu je dao to pravo? Da je on čovjek i da ima savjest, trebao bi se stidjeti i zauvijek se maći sa javne scene! 2500 ili više ili manje vojnika sirijske vojske nisu gubitak za Siriju, oni su šehidi i vječni ponos Sirije, jer su se časno borili da brane svoju zemlju od agresora i njegovih krvoločnih terorista.

Nek Erdogan blefira i nek poveća cifru sirijskih šehida, ali mu to neće pretvoriti krvavi gubitak u dobitak; više stotina turskih vojnika, uglavnom djece siromaha, izgubili su živote kao agresori, okupatori i saborci najkrvoločnijih međunarodnih terorista, da bi Erdogan ponizno otišao u Moskvu i potpisao da je sirijska vojska bila u pravu, da će linija razgraničenja biti tamo gdje je sirijska arapska herojska vojska zabila svoju pobjedničku zastavu!

Je li ovo bio krajni cilj tolikog sijevanja i grmljavine – prijetnji, traženja pomoći od NATO-a i Trumpa, Patriot sistema…?

 

  • 6 Marta, 2020