Rasistički plan sultana

Share

Rasistički plan sultana

Ruski “Centar za pomirenje” u Siriji optužio je turske vlasti da “naseljava Turkmene u područja iz kojih je protjerala Kurde, što je dovelo do fundamentalne promjene u demografskom sastavu tih područja”.

U utorak, šef ruskog centra, general-major Oleg Goravlov, objasnio je da je broj raseljenih lica iz Afrina kao rezultat turske “maslinove grane” iznosio oko 250 hiljada ljudi, od kojih su većina Kurdi, osim raseljavanja više od 135 hiljada ljudi, od kojih su većina također Kurdi, iz zone turske operacije tkz. “Izvor mira. ”

Centar za pomirenje naveo je da se njegovi podaci temelje na rezultatima kontinuiranog praćenja humanitarne situacije u sjeverozapadnim regijama Sirije, koje Centar neprestalno već godinama obavlja raznim sredstvima.

Goraflov je odbacio “navode da su operacije koje su snage sirijske vlade pokrenule u Idlibu, tamo uzrokovale humanitarnu krizu”.

Kazao je da “broj ljudi koji su prešli granicu prema Turskoj ne prelazi 35.000 ljudi, od kojih su većina porodice militanata”, smatrajući da su “tursko-američke kritike Rusije i Sirije zbog izbjeglica zbog situacije u Idlibu neosnovane”.

On je nastavio: “Nisu tačne izjave predstavnika Turske, evropskih zemalja i Sjedinjenih Država protiv Rusije i Sirije koje tvrde da postoje milioni izbeglica i humanitarna kriza izazvana pogoršanjem situacije u oblasti smanjenja eskalacije u Idlibu.”

Sa svoje strane, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov naglasio je da se Rusija “neće prestati boriti protiv terorizma u Idlibu radi rješavanja migracijske krize u Evropi”.

Ovako postupaju sultanovi vojnici sa kurdskim ranjenicima:

  • 4 Marta, 2020