Scroll to top
Podijeli

Saudijske novine proglasile vođe palestinskog otpora teroristima11. Maja 2019.

Saudijske novine proglasile vođe palestinskog otpora teroristima

Muhammed Dajf

U okviru pripreme terena za tkz. “Sporazum stoljća” po kojem će se pitanje Palestine brisati sa scene i koji je pripremljen od strane Jareda Kushnera, zeta i savjetnika Trumpa, uz pomoć Netanyahoa, Muhammeda bin Selmana, Muhammeda bin Zaida i Abdulfattaha Sisija, saudijci su počeli satanizirati one koji mogu biti potencijalni protivnici ovog “sporazuma”.

Saudijske novine Mekka su jučer, petak 10. 5. 2019., objavile spisak “terorista” u koji su između ostalog svrstale najpoznatije palestinske borce kao što su Muhammed Dajf, glavni komandant Brigade šehida Izzudina Kassama, vojnog krila HAMAS-a, sadašnjeg vođu HAMAS-a Ismaila Henija i predsjednika HAMAS-a u Gazzi Jahja Sinvara!

abdulaziz Er-Rentisi

Saudijske novine se nisu zadovoljile živim borcima već su svrstale i one koji su postali šehidi od strane cionističkih terorista kao što je šehid Abdulaziz Er-Rentisi, nekadšnji vođa HAMAS-a.

Ove saudijske novine su, također, na spisak stavile čelnike pokreta Muslimanskog bratstva koji su često bili saveznici Saudije protiv interesa islama i muslimana i zajedno su uništavali muslimanske zemlje i prolijevali muslimansku krv, kao što su Jusuf El-Kardavi, bivši predsjednik tkz. Unije muslimanske uleme, Muhammed Mursi, svrgnuti predsjednik Egipta, Muhammed Bedi’, duhovni vođa pokreta, Ahmed Er-Rejsuni, sadašnji predsjednik tkz. Unije muslimanske uleme, …

Saudijske novine naglašavaju da je pokret Muslimansko bratstvo povezan sa poznatim terorističkim organizacijama kao što su Al-Kaida, DAIŠ (ISIL) i Nusra!

Međutim, sve ove organizacije uključujući Muslimansko bratstvo, nose vehabijsku ideologiju čiji je izvor i glavno uporište Saudijska Arabija!

Treba napomenuti da Egipat, Saudija i Emirati odavno rade na tome da ubijede Trumpa da stavi Muslimansko bratstvo na američki spisak terorističkih organizacija.

Povezani članci