Poruka ajetullaha Safija Gulpejganija u reakciji na stravični zločin u Afganistanu

Share

Poruka ajetullaha Safija Gulpejganija nezavisnim i slobodarskim vladama svijeta u reakciji na stravični zločin u AfganistanuS imenoma Allaha, Svemilosnog Milostivog

A svetili su im se samo zato što su u Allaha, Moćnog i Hvaljenog, vjerovali. (El-Burudž, 8)

Izražavam saučešće Imamu Mehdiju, a.s., i ožalošćenim i pogođenim porodicama zbog brutalnog zločina počinjenog u petak u džamiji Kunduz u Afganistanu koji je rezultirao šehadetom velikog broja klanjača i nevinih ljudi.

Zar vlade ne čuju poziv potlačenih i raseljenih beskućnika afganistanske braće i sestara koji u ovoj hladnoj sezoni žive u najgorim uvjetima u pustinjama i planinama, lišeni osnovnih uvjeta života!?

Zar međunarodna zajednica, koja sebe smatra zaštitnikom obespravljenih i potlačenih, ne vidi pljačku terorista i paljenje domova bespomoćnih ljudi!?

Zar ne vide da svaki dan i svaku noć grupa nesvjesna Boga i daleko od čovječanstva ubija veliki broj ljudi i zavija u crno bezbrojne porodice?!

Zašto Ujedinjene nacije i međunarodna zajednica ne rade svoj važana posao !!?

Ako ne mogu ili ne žele osuditi njihove sramne i nehumane postupke i ukoliko koriste metod šutnje u korist ubica, barem im nemojte pružati podršku!

Pozivam nezavisne vlade i slobodoljubive ljude svijeta da ne dopuste ovoj nehumanoj grupi da nastavi sa svojim užasnim zločinima, i pozivam sve one čija je ljudska savijest budna, posebno svoju braću i sestre po vjeri, da u ovom trenutku, koliko god je u njihovoj moći, pomognu potlačenom i opljačkanom narodu Afganistana, da požure u pomoć raseljenim i beskućnicima, i da ispune svoju ljudsku i vjersku dužnost, i neka je mir na sve slobodne i dobre robove Svemogućeg Boga.

2. rebiul-ewel, 1433.

Lutfullah Safi

  • 10 Oktobra, 2021